A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Termékajánló
Biztonsági tanúsítvány
SSL Certificate
Elektronikus fizetés
MÁRKÁS TERMÉKEINK

Spanyol lakástextilek, Loneta----------------------------------------------------

Disney textiláruk----------------------------------------------------

Gardenia függönyök

Facebook oldalunk

Facebok oldalunk

Szállítási módok

A TextilPont webáruház Postapont partner

Szállítás - TextilPont webáruház


30.000 Ft vásárlási érték felett   ingyenes szállítást választhat!

Jó, ha tudja...

Megbízható, magyar honlap

Garancia

Árgarancia

14 napos pénzvisszafizetéi garancia

Vitarendezés

Partnereink
Szűrés
Grammsúly
Zsugorodás
Színtartás
Összehasonlítás

Zsákvászon, zsákszövet, jutaszövet

WEBÁRUHÁZ >MOLINÓ és ZSÁKVÁSZON >Zsákvászon, zsákszövet, jutaszövet

A zsákvászon, más néven: zsákszövet,  jutaszövet természetes anyag. A jutát sokféle árucikk készítéséhez használják. A juta legnagyobb felhasználási területe a zsákvászon készítés. A jutazsákokat gabona, zöldség, gyümölcs, liszt, cukor, állati takarmányok és más mezőgazdasági termékek szállítására és tárolására használják. Újabban dekorációs célra is egyre gyakrabban alkalmazzák, ezen kívül ajándéktasakok, táskák, vagy pl. mikuláscsomagok is készülhetnek belőle. A jutarostokból zsinórokat és durva köteleket egyaránt készítenek. A legritkább szövésűeket a szobrászatban előszeretettel használják.
A jutát az ókor óta termesztik Bengáliában, India és Banglades területén. A juta, más néven Calcutta-kender (a hársfafélék családjába tartozó növénynemzetség)textiliparban hasznosított rostja. Az egyéves, lágy szárú növény, átlagos magassága 3-3,6 m. Szára hengeres, és kb. férfiujj vastagságú. 
Aratás után a kévékbe kötött jutaszárat tavak vagy patakok vizébe helyezik, és kövekkel vagy földdel lenyomatják. 10-30 napig tartják a víz alatt, ezalatt a baktériumok lebontják a rostokat összetartó anyagot. Az áztatás után a szárat sulykolják, ettől a rostok fellazulnak és elválnak. Ezután a rostköteget kihúzzák a szárból. A rostot mossák, szárítják, válogatják, osztályozzák és bálázzák. A jutaüzemekben a rostokat olaj, víz és emulgeálószerek hozzáadásával puhítják, ezután elkészítik a fonalat. A folyamat kártolásból, nyújtásból, előfonásból és fonásból áll, eközben elválnak egymástól az elemi rostok, és párhuzamosan rendeződnek, a keveredés hatására egyenletes színűvé-, erősségűvé- és minőségűvé válnak, majd erős fonallá sodródnak össze. Miután a fonalat megfonták, az kész termékekké szőhető, köthető, sodorható és a belőle készült szövet varrható.


Sorrend:


Sorrend:

Olcsó juta, zsákvászon - zsákszövet anyagok a Textilpont Lakástextil Webáruház kínálatából.

Zsákvászon webáruház | Textilpont webshop


Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.