Ezekre feltétlen figyeljen!

Megszívlelendő tanácsok:

  • Az anyagmennyiségek tervezésénél mindig vegye figyelembe, hogy a pamut és pamut tartalmú anyagok beavatáskor összemennek. A kezeletlen, tiszta pamut megengedett zsugorodása max. 7-10% (mindkét irányban). Az általunk forgalmazott pamutok - tapasztalat szerint - általában 6-7%-kal változtatják meg eredeti méretüket. A kevertszálas anyagaink méretváltozása általában 3%. Miért megy össze?  ← A linkre kattintva megtudhatja.
  • Mosáskor a szövetek anyagszálai elcsúszhatnak (erősen lúgos mosószer hatására fokozottan), ilyenkor a textil eredeti geometriája torzul. A beavatott, nedves anyagot célszerű finom húzásokkal derékszögbe igazítani, és úgy szárítani. Kimosott és összement, vagy elcsúszott és elszabott anyagoknál nem áll módunkban méretszavatosságot vállalni.
  • A műszálas, nyúlós anyagokat szálhúzással vágjuk méretre. A csomagból kivett anyag vágott széle ennek ellenére tűnhet ferdének vagy hullámosnak. Kérjük, mielőtt első ránézésre korrigálna, simítsa ki az anyagot teljes felületén, és igazítsa alakra! Ötletszerűen semmiképp se kezdjen ollójával "optikai tuningolásba"!
  • Ne feledje, hogy a textilanyagok széleit le kell tisztáznia és be kell szegnie. A behajtásokra (egyszeres, kétszeres) is tervezzen elegendő tartalék anyagot! Amennyiben nem szakavatott varró, hagyjon nagyobb többletet, számoljon a hibázás lehetőségével is!

Nyugodt vásárlást és zavartalan munkát kíván a TextilPont webáruház csapata!

 

Webáruház készítés