TextilPont blog

TREND 2022

2022.03.18 13:42
TREND 2022

A Pantone Intézet szokásához híven a Londoni Divathéthez kapcsolódóan is kiadta trendjelentését arról, hogy milyen színek határozzák meg ebben az évben a tavaszi-nyári szezont, és miért, legyen szó az öltözködésről vagy a lakberendezésről.

Az év színe 2022-ben a VERY PERI

A Pantone egy színszakértői cég, ami nagy vonalakban árnyalatok kombinálásával, marketing hatásaival, grafikus tervezéssel foglalkozik. A designer, lakberendezői, divattervezői, grafikus világban nagy szavuk van a színek terén. Ezért az év színének megválasztását mindig nagy figyelem kíséri. A Pantone Color Institute 1999-ben választott először év színét.

A 2022-es év színe a Very Peri nevet kapta – a periwinkle (télizöld meténg) árnyalat a kék szín nyugalmát ötvözi a vörös energikusságával.

A 2022-es év színe azért is különleges, mert ez az első olyan szín, amelyet a vállalat külön legyártatott, a korábbi években ugyanis a már meglévő archívumukból választottak árnyalatokat.

Ahogy a Pantone ügyvezetője kiemelte, a periwinkle árnyalat a jövőt szimbolizálja, magában foglalja a vidám hozzáállás, a gondtalan magabiztosság és a kreatív szellem egységét.

A Pantone egyébként évtizedek óta arra törekszik, hogy az év színével reagáljon az aktuális élethelyzetre, a globális folyamatokra. Vallják, hogy a színek szerves részét képezik a hétköznapjainknak, amit mindenki természetesnek vesz, mégsem fordítunk rájuk kellő figyelmet.

A pozitív korszellem mellett a Pantone a technológiai újításokból is merített inspirációt, ennek jegyében pedig a 2022-es év színe kapcsán együttműködnek a Microsoft vállalattal. A Very Peri így olyan felületeken is visszaköszön majd, mint a PowerPoint, a Teams, az Edge, és a Windows felhasználó felületei.

A télizöld meténg (periwinkle / Vinca minor) dinamikus kék virágszíne megfűszerezve egy leheletnyi ibolyavörössel, a kék nyugalmat árasztó színe ötvözve a piros energiájával melegséget, boldogságot sugárzó árnyalat, a megújulás érzetét kelti.

 

TREND 2022 - a tavaszi-nyári szezon divatszínei

A Pantone Intézet szokásához híven a Londoni Divathéthez kapcsolódóan is kiadta trendjelentését arról, hogy milyen színek határozzák meg ebben az évben a tavaszi-nyári szezont, és miért, legyen szó az öltözködésről vagy a lakberendezésről. A cél, a spontaneitásban és egyszerűségben rejlő új érzések előhívása. Az idei divatszínek a természethez való erős kapcsolódásunkat, a kényelem, és az ismerős dolgok iránti igényünket fejezik ki. Könnyed, légies pasztellek és megkapóan élénk árnyalatok a jellemzőek, amelyek kontrasztja játékosságot, kreativitást, életteliséget közvetít. Mindezt nyomon követhetjük a színek elnevezésében is.

 

Webáruház készítés